Malin Pettersen DWYBO013

Trouble Finding Words

LP Black
Preorder
€29.69
CD
Preorder
€12.57
Testpress (hand drawn artwork)
Preorder
€66.89
File under: 
Pop/Rock  ›  Indie  ›  Americana
Tags: 

LP Black: 

EAN: 

7041889513765

Catalog number: 

DWYBO013LP

Release date: 

20.10.2023

CD: 

EAN: 

7041889513758

Catalog number: 

DWYBO013CD

Release date: 

20.10.2023

Info: 

Med en evig trang til å utforske og et modernisert lydbilde er Malin Pettersen klar for å vise frem en ny side av seg selv. Pettersen har gått i studio med produsent Martin Horntveth (Jaga Jazzist) og kommet ut med et lydbilde som både låter nytt og fresht, samtidig som det nikker til musikk fra Malins barndom på 90-tallet.

Entusiasmen og engasjementet for det nye låtmaterialet skinner klart og tydelig gjennom hele prosjektet. Trouble Finding Words er som å hilse på Malin på nytt. De musikalske referansene på albumet er mangfoldige, blant annet med mye 80- og 90-talls pop og R&B i monitor. Lydmessig kan albumet ligne en blanding av Kacey Musgraves, Solange og TLC, for å gi et inntrykk av hva lytteren kan forvente.

Om stilen er litt annerledes er Pettersens særegne vokal fortsatt lett gjenkjennelig. Det er ingen hemmelighet at hun innehar en av Norges beste stemmer, noe hun viser til gagns på de nye låtene. Samtidig har utforskertrangen og begeistringen over nye musikalske venner og bekjentskaper ført til en rekke spennende samarbeid på albumet. Den aspirerende soul-stjernen Stefanos Yowhannes gjester på «Crying», Sofie Tollefsbøl fra Fieh gjester på «Lost You», Mall Girls Beth MacBride gjester på «Life», i tillegg til 17 år gamle Bergljot Bjella som overbeviser stort på «Cry If I Want To».

Malin Pettersen har med sine to utgivelser på Die With Your Boots On Records blitt en folkekjær artist i Norge og et navn folk legger merke til internasjonalt. Den overstrømmende responsen fra publikum, presse og bransje har gitt utslag i Spellemannpris, opptreden på Lindmo, Senkveld og Kåss Til Kvelds, skryt fra medier som Billboard, Rolling Stone Magazine, Forbes og mye mer. I 2023 er hun klar for å bergta Øyafestivalen med sitt nye materiale.

Trouble Finding Words slippes på Die With Your Boots On Records 20. oktober 2023.

Tracklist: 

SIDE A
1. Entropy
2. Crying
3. Trouble Finding Words
4. The Sun
5. Life

SIDE B
6. Cry If I Want To
7. What a Start to a Morning
8. Lost You
9. Easy on You
10. Who I Am
11. I Just Want Your Body (I Don’t Need Your Soul)